Haber

Adana’da arkadaşını kazara öldüren sanığa dava açıldı

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, arkadaşını yanlışlıkla silahla ateş alarak öldürdüğünü iddia eden tutuklu sanık hakkında, “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis, “ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. .

7 Mart’ta kurşun yarasıyla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fırat Bolkan’ın (21) ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Bolkan’ı hastanede bırakıp kaçan ve 8 Mart’ta polis tarafından yakalandıktan sonra hakimlik tarafından tutuklanan Furkan P. hakkındaki iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Bolkan ve Furkan P. ile iki arkadaşlarının akşam yemeğinde buluştuğu, ardından 4 kişinin otomobille sanığın Serinevler Mahallesi’ndeki konutuna gittiği belirtildi.

İddianamede, Furkan P.’nin evinden ruhsatsız silahını alarak araca bindiği ve bir süre sonra araç seyir halindeyken silahını Bolkan’a doğrultarak ateş ettiği belirtildi.

İddianamede, sanığın Bolkan’ı Yüreğir Devlet Hastanesi’nde bırakıp kaçtığı, yapılan incelemelerde maktulün hastaneye kaldırılmadan hayatını kaybettiği belirtildi.

Furkan P.’nin olaydan sonra ruhsatsız silahını Yavuzlar Mahallesi’ndeki sulama kanalına attığını belirten iddianamede, sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis ve 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. “ruhsatsız silah taşımak” suçundan tutuklandı.

İddianamedeki ifadesinde, silahın kazara ateş aldığını ve Bolkan’ın yeni aldığı silahı arkadaşına gösterirken vurulduğunu iddia eden tutuklu sanığın duruşması önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Altındağ Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu